Tuesday, April 5, 2011

sekejap

ambik masa sekejap.

kabare?
iman?
dia lupa mathurat pagi tadi. apa la dia ni!

sekejap...

kongsi satu idiom:

 "Don't let the grass grow under your feet"

~act without any DELAY~

ISLAM dah ajar, JAGA MASA.
terang-terang :
DEMI MASA!-surah al-'asr

dr wan pernah cerita: as if da orang nak 25 jam sehari, memang dia boleh ke arah SYIRIK (correct me if i'm wrong - tQ). 
sebab ALLAH dah bagi 24 jam kan.
bizi mana la aku banding PM
bizi mana la aku banding businessman
bizi mana la aku banding rasulullah dulu..
bizi mana lah aku banding nabi SULAIMAN?

bizi manalah aku?????
ke sebab kurang keberkatan, dosa banyak menyebabkan rasa masa tu tak de?

and

orang yang sgt bizi: orang yang tak mampu JAGA SOLAT DIA.

belajar idiom?
sini idiom

OK

cukup

2 comments:

iqbalsyarie said...

hehe.. tersenyum-senyum saya. Saya buka blog ni nak belajar agama. Dan akhirnya, dua-dua saya dapat. Balajar agama dapat, belajar idiom juga dapat. hehe.. Syukran :)

saie said...

afwan.
erk..mcm tak layak jer nak ajar agam ni. tapi amik la ape2 yang bermanfaat. syukran aidhon ^^