Thursday, February 14, 2013

Kursus: Ijazah Sarjana Muda Pemulihan Cara Kerja

bismillahi walhamdulillah..

semasa saya spm dulu saya tidak lah A straight scorer, tapi keputusan itu tersenarailah dalam range orang yag dapat duit RM 500 hadiah SPM. dan kelakarnya, saya masuk Harakah sebab di temubual masa penyampaian cek tu. (hahaha).


------> then the journey begin

saya masuk tingkatan 6 rendah sekejap tapi bukan untuk daftar STAM, jadi pergi sekolah pergi buat program badan dakwah, lawak-lawak tapi manis .
beberapa bulan selepas itu, saya dapat MATRIK.
sebab saya ni jenis "follow the flow" saya pergi matrik. nak ujian midsem, saya dapat UIA~!!!. tapi saya tak pergi memandangkan saya dah sayang sangat dengan KMNS . Allah lebih tahu apa yang terbaik.

habis KMNS, keputusan biasa sahaja. hehehehe. btw, alhamdulillah.

saya masa pilih 8 pilihan tu, saya pilih ISM PEMULIHAN CARAKERJA-OT . SEBENARNYA ...saya tak tahu pun kursus tu apa, cuma, yang saya pernah tengok di pameran UKM buat, OT ni buat splinting lah apa lah, rasa macam menarik. dan sebalik tu jugak, nak sambung benda lain lepas ambil OT. ---> niat masa tu :).
..
jadi Julai 2008 bermulalah episod saya  masuk kursus saya tak tahu tu .



ikutkan tak susah sangat tapi saya yang buat susah, sebab poor time management, task management kan. tapi alhamdulillah i manage to grad with second upper :)


sebenarnya OT ni seronok, penuh dengan dunia kreatif.
tapi nantilah saya ulas panjang.

apapun sekarang saya memang dah mula bertatih sebagai seorang juru pilih carakerja ataupun Occupational Therapist.

till then :





2 comments:

Izzati Hashim said...

Salam alaik.

Saidah Nafisa. Subhanallah nama ni cukup indah.

:)

By the way, nanti jgn lupa cite bab OT tu eh. Mcm menarik je. hehehe.

darez said...

intresting...
i got that course too...
and i dont have any idea bout tiz course..