Wednesday, August 1, 2012

teman:biar jadi orang

bismillahi walhamdulillah

mafhum hadith : "sebaik-baik manusia yang bermanfaat kepada orang lain"

so, even seorang dapat manfaat dari blog ni, kira bersyukur sangat dah =).
_________________________________________________________________________________

satu ketika dahulu, saya dan kawan menamakan satu ceramah untuk persatuan : BIAR JADI ORANG.

tagline yang sangat deep maknanya untuk diri sendiri dan harapnya untuk orang lain.
Islam agama yang tiada paksaan tapi, ada batas2 yang penganutnya (kita) kena ikut. contoh mudah lah, kita barang yang bukan kita punya, mestilah tuan dia ada syarat2 yang kita kena ikut.
_________________________________________________________________________________
wishlist buku:
1-tafsir fi zilaalil quran
2-buku asbaabun nuzul al-quran
3-prophetic parenting
4-reclaim ur heart

wishlist ibadah
1-khatam al-quran beserta makna
2-puasa enam + ganti secepatnya!
3-qiam bebanyak sket
4-habeskan buku ilmiah yang berlambak2 dekat umah dan local disk!

wishlist aktiviti
1-join program di kelantan yang meriah
2-setelkan urusan pernikahan
_________________________________________________________________________________
balik kampung malam ni. insya Allah .








2 comments:

muzze spas said...

Wishlist buku:

Yang #3 itu (Prophetic parenting) sudah ada dalam tangan....hehe..alhamdulillah!
Going to find yg #4 tu pula.

yg buku asbaabun nuzul Al-Quran tu ape specific tajuk?

Wishlist ibadah:
Moga Tuhan mudahkan!

Wishlist aktiviti:

Wah...tahniah cik saie...sudah sampai seru...alhamdulillah!
Moga Tuhan berkati kalian berdua dalam kebaikan, Tuhan himpunkan kalian semula di syurga! =)
After this i need to call you Puan lah. Haha

saie said...

buku terjemahan dari imam sayuthi. baca umah pak sedara hari tu x habis. hihi.

boleh call apaper lah inche muzze.

nak mai mai lah majlis kami. ainin datang *kot*