Thursday, February 7, 2013

cuti 4 hari

oho oho
untuk chinese new year ni, kami balik kelantan sebab nak swap kereta dengan abah dan ada kenduri sepupu depan rumah
*bunyi bunga api, pumpampumpam*
setelah bekerja ni agak susah nak bercuti, dan cuti kami suami isteri tak sama, suami keja shift, cuti tak tentu.
dan sebab CNY ni suami terpaksa minta cuti 3 hari sebab sebenarnya dia kena kerja.
moga pengorbanannya di berkati Allah.
in a way tahun ni, pertama kali balik kelantan ^^.

4 hari je, 2 hari makan untuk perjalanan balik kelantan, lagi 2 hari rest dekat rumah. kan...
hari selasa naik kerja balik dengan kes pesakit baru.
*dupdapdupdap*
next i got cerebral palsy patient, entah , dulu tak berapa minat kes fizikal, ditakdirkan Allah dapat pulak.
moga Allah bagi kesabaran dekat saya nak mengendalikan pesakit istimewa ini.
tadi pun dah tahap menyirap bila kena pukul dengan pesakit autisme. 
nak nangis teacher tahu tak dik ???

in a way Allah nak latih sabar layan karenah kanak-kanak , oh memang kena bersabar sungguh, sebab kadang-kadang diorang tidak sedar yang diorang buat apa dan kita yang kena under control

but thanks to Allah bagi saya majikan yang baik sangat-sangat. :)
till then,

Happy bless holiday.
ohho..
kenduri-kenduri.



next entri mungkin ??
APA KERJA KU DAN APA KU MENGAJI DULU??

No comments: