Wednesday, December 21, 2011

Z's

assalamu'alaikum 

she is having fever

may Allah give her healthy


handmade with love i can say

Tuesday, December 20, 2011

PAINT ^^


i love drawing same as i love designing 

Monday, December 19, 2011

tajhiz jenazah, handbill dan voice

assalam,


last saturday, saya di invite untuk jadi fasi program tajhiz jenazah. alkisahnya hari jumaat, melilai-lilau dekat fakulti farmasi dengan FR (kawan saya)-al-maklum kami takde kelas. heh. sambil2 tunggu cA dan  SYjuga habis program kelas mereka. 


terserempak dengan aL and aQ. aQ minta saya jadi fasi on the dot. tiba2 rasa menyesal pergi tegur diorang masa tu. half way je setuju. adeh.dan saya masih decide nak jadi ke tak sampai hari sabtu. but sedar2 dah sampai kampus(aL ambil saya dekat rumah-so sampaila). even saya nak tak nak, saya uat juga background reading pasal mandi jenazah dan kafan-risau juga saya sebenarnya.


tapi bagi saya worth it saya pergi dengan tajiz jenazah tu dan tukang jadi fasi. bayangkanlah, ada ali keluarga kita yang terdekat dipanggil Allah, tak ke rasa bertanggungjawab untuk menolong menguruskannya kan. belajar tinggi sampai degree, urus jenazah tak reti. aisyh.


lagi kan, macam mana Islam memuliakan mayat tu, menjaga auratnya dan aibnya ketika dimandikan, dikafankan. Allahu robbi sape yang tak pernah tutup aurat aka ditutup bila mati nanti. even yang tak pernah berserban bagi lelaki akan dipakaikan serban. betapa mayat itu dimuliakn untuk bertemu Allah Penciptanya. 


best tak best, jumpa ramai orang , kenal orang baru, senyum ketawa borak2. oh, solat jenazah pun kami pracitice. hehe


handbill
saya juga diminta untuk buat handbill untuk Persatuan dekat sini. so saya buat gaya tak formal je. 



Terima kasih buat yang sudir hadir ke AGM PRM kali ni :).

Untuk pelajar “Degree” yang bagus :
Selamat Menghadapi Peperiksaan Akhir Semester.

Amacam ? nervous, macam-macam rasa kan. Hopefully, semua boleh hadapi dengan tenang. ^^.
Asasi dan diploma yang baik , Selamat Bercuti ye :).
Walau macam mana pun .

Niat untuk belajar mestilah jelas. Andai hanya untuk sekeping sijil, maka itulah yang akan kita dapat. Andai untu DIA yang SATU, keredhaanNYA dan ILMU yang berkat insya ALLAH dalam genggaman.

Daripada Amirul Mukminin Abu Hafs, Umar bin al-Khattab r.a. katanya:  Aku mendengar Rasul Allah s.a.w. bersabda: Bahawasanya segala amalan itu adalah dengan niat dan setiap orang mendapat (pahala berdasarkan kepada apa yang dia niatkan….(Bukhari & Muslim)

Yang dilihat itu USAHA. :)

"Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kami rahmat dari sisiMu, dan berilah kemudahan-kemudahan serta pimpinan kepada kami untuk keselamatan ugama kami". (18:10)


saya ada tengok cerita jepun ni Voice: fasal forensic medicine. takda la macam CSI tu . tapi ok lah, cuma 1 je, bila kita dah takda nanti, sape nak dengar kita dah kan...?? and bila kita masih bernafas ni, sampai bila kita boleh bernafas pun kita tatau.

oh

saya sangat merasakan tarbiyyah rate saya semakin menurun. :(

Friday, December 16, 2011

suka tak suka ke suka ke

as salam, 


apa yang saya suka tak semestinya awak suka


apa yang awak suka tak semestinya saya suka


apa yang awak suka ada saya suka


apa yang saya suka ada awak suka


suka kita beza-beza


tak suka kita ada yang sama


suka kita ada ada serupa


setiap jasad tu beza


awak tinggi saya rendah


saya putih awak tak cerah (jangan marah naaaa)


saya cute awak comey (perasan)


saya kampung awak bandar


saya kancil awak viva


saya sony awak nokia


saya suka jepun awak suka korea


saya suka sepet awak suka bulat 


saya suka sandal 


awak suka high heels (class gitu)


nak dihitung dikira


banyak mana beza banyak mana sama


banyak mana kurang banyak mana lebih


hintungan yang panjang dan berjela-jela


tapi hanya ada satu titik yang menemukan kita 


~ta daaaa~


DIA


satu masa saya suka sendiri, dan sekaranag pun masih suka begitu tapi ada beza


bila saya ada "keluarga saya" saya makin terbuka walau masih tertutup


tertutup yang tidak rapat sangat dah sekarang


saya punya ego tinggi dan emo juga ^^ heh perempuan


dan saya tidak expect kamu terima saya sepenuhnya


tapi takpa


lebuh kurang 


kurang lebih


kita gerak kerja sebab DIA


itu titik yang pasti tak boleh menghalang disebalik perbezaan dan persamaan yang kita ada.


saat saya jatuh mungkin awak tiada dengan saya, tapi Doa awak ada, ok je^^


tapi saya ok je sebab saya pun tak pandai nak berkawan sangat.


awak-awak..


terima kasih sebab terima saya yang berapa terbuka ni ye <3



Sahih International
O mankind, indeed We have created you from male and female and made you peoples and tribes that you may know one another. Indeed, the most noble of you in the sight of Allah is the most righteous of you. Indeed, Allah is Knowing and Acquainted.
(49:13)

Sunday, December 4, 2011

nanti saya sambung lagi

as salam

sebab lama tak update dan tak jadi update: tak tahu nak cerita apa.

"orang yang takda apa-apa tak boleh bagi apa-apa". slapped.

sebab saya tak suka cerita personal saya disini. jadi apa

bercakap pasal perancangan hidup ni banyak dan panjang, perjalanan yang bukan senang. banyak benda perlu ditempuhi. after all, Allah akan bagi yang terbaik, insya Allah.

keep fly high ^^


tata