Saturday, February 11, 2012

life

bismillahi walhamdulillah

i am alive~ alhamdulillah
life?
still living ..alhamdulillah with islam and iiman. insya Allah. safe and sound. :)
every second is the chance given by Allah s.w.t for us.

bukan saja-saja


dihidupkan dihantar ke bumi bukan saja-saja. tapi kita selalu buat leka, tak tahu apa. bangun tidur, makan, belajar, makan lagi, tidur balik. habis and finished. tiada erti?

tidak, tidak bukan saja-saja.

ini bukan main-main, ini cubaan. penilaian dan ujian. tiada seorang pun terlepas.

bila ek saya sedar semua tu?

bila masuk sekolah menengah. masa tu. sebelum tu buta makna. sekarang pun celik dari dulu tapi selalau je ada memori problem. ehe. means: tolong ingatkan aku !

berjaya dalam hidup: bila PASS masuk ke SYURGA di AKHIRAT.

NOTE:

apa sumbangan untuk ISLAM hari ini??








Thursday, February 9, 2012

yang belum selesai

bismillahi walhamdulillah

banyak benda yang belum selsesai:


untuk study
  1. urusan research
  2. praktikal
untuk diri sendiri:
  1. belajar menjahit
  2. belajar software yang banyak tu: ilustrator, after effect, cyberlink (i am addicted to design)
  3. belajar format laptop
  4. praktis balik kereta
  5. habiskan bacaan buku pengetahuan
  6. jahit felt: felt craft
  7. bisnes
biar boleh sumbang balik kepada ISLAM! insya Allah






Wednesday, February 8, 2012

SEKITAR 2 MINGGU

bismillahi walhamdulillah

saya pulang ke rumah setelah berprogram 6 hari dari 16 hb januari hingga 22 januari. kebetulan abah dan umi tiada di rumah pada CNY. saya pulang selepas itu.
untuk research saya, banyak hospital telah saya pergi. alhamdulillah, pengalaman berharga. turun naik kenderaan awam untuk episod jelajah hospital itu.

hospital universiti sains malaysia kubang kerian, hospital raja perempuan zainab II kota bharu, hospital tanah merah, hospital pasir mas, hospital pasir puteh dan hospital kuala krai. ibarat dah jelajah seluruh kelantan. hehe.

saya disambut baik oleh pegawai perubatan pemulihan dan therapists di sana. sifat ramah tamah mereka dan kerjasama yang diberikan menjadikan pengalaman ini sangat berbaloi.

alhamdulillah.